Hari ni ada salah seorang member Lambaian dulu tiba2 add aku di facebook. Tengok namanya aku tak berapa kenal coz nama tu ramai org guna tp bila ada sambungan nama panggilannya terus aku teringat pada dia.. Lalu aku tetiba tersenyum bila teringat satu memori yang buat aku nak gelak guling2.


Kisah tu berlaku waktu program induksi untuk suatu program yang akan berlangsung keesokan harinya. Aku tak ingat apa nama program yang bakal berlangsung tu tapi yang aku ingat ape yang berlaku pada malam itu... Waktu tu waktu mmg telah melewati angka 12 tengah malam yang juga bermakna waktu untuk para siswi berada di asrama masing2. Aku dan dia sedang berbincang last topik untuk sesi kesimpulan dan rangkuman aktiviti bagi group kami. Entah macam mana tiba2 sahaja kami didatangi oleh beberapa anggota Hisbah yang siap berkopiah melebihi 4orang yang layak menjadi saksi seandainya kami ditangkap pada malam tersebut. Aku terkejut bercampur tergamam dengan kehadiran mereka tiba2. Aku juga tak sedar yang DSG itu telah kosong walhal rasanya baru sebentar tadi DSG itu masih lagi ada ahli2 lambaian yang lain. Waktu tu rasaya aku masih di Tahun 1 atau 2 di UTM.

Mereka bertanya, apa kami berdua buat di situ pada waktu sebegitu?
Aku pandang partner fasi aku, F dan F pun pandang aku. Kami masing2 terpinga2 dan juga kelu lidah untuk berbicara. Beberapa saat terdiam sampailah minda bergerak menegur mata dan hati untuk bersuara. Mujurlah ada tentatif dan segala dokumen sokongan yang menjadi bukti untuk program Lambaian yang bakal berlangsung keesokan hari dan tentatif induksi yang baru sahaja tamat. Jawapan panjang lebar beserta bukti2 sokongan ditunjukkan kepada mereka. Beberapa ketika bersoaljawab dan akhirnya kami ditinggalkan beserta nasihat dan teguran untuk kembali ke asrama kerana waktu telah lewat.

Pemergian para Hisbah menyebabkan beberapa warga lambaian yang masih berada di persekitaran luar DSG menghampiri kami dan bertanyakan isu yang berlaku. Aku dan F terus tersenyum2 penuh makna namun diakui masing2 terkejut dan seperti tidak percaya dengan apa yang berlaku..

Hihihihi... selepas insiden itu, aku lebih berhati2 tatkala lewat balik ke asrama. Mata dan telinga perlu alert jangan sampai tertinggal berdua di tempat sebegitu walaupun tempat itu terang dan di kawasan umum... Hahaha..kenangan itu antara yang paling aku ingat semasa bersama Lambaian...

Category: | 0 Comments

0 comments to “Kenangan Bersama X-Partner Fasi Lambaian 1”

Popular Posts